Поиск и подписки
Клиники и лаборатории Киева
Реклама
Медицина онлайн
Расширенное меню
Коллеги
Ищите врача? Тем более в определенном регионе Украины? Врачи Украины собираются здесь (а также актуальный рейтинг и отзывы о врачах Украины).
Полезное в медицине
Новости медицины
Реклама
Клиники Киева
Теги
Новое в медицине
Новости медицины
Loading ...
МЕДИЗВЕСТИЯ Источник новостей медицины

→ Тривалумен


Спокiйним бути природньо
Увеличить картинку

ТРИВАЛУМЕН

Комбінований препарат рослинного походження. Седативний засiб.



Показання до застосування: Безсоння внаслідок нервової та розумової перевтоми; нейроциркуляторна дистонія з тахікардією, кардіалгією та артеріальною гіпертензією; знижений апетит.

Приблизна цiна: 20 грн.

Реєстацiйне посвiдченя: № UA/3804/01/01 вiд 09.11.2005 до 09.11.2010
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагiвський хiмiко-фармацевтичний завод"
Україна, 03134, м. Київ-134, вул. Миру, 17
тел.: (044)2054123, 4972148
Сайт виробника: www.bhfz.com.ua

Загальна характеристика:
основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули з кришечкою зеленого і корпусом жовтого кольору. Вміст капсули – порошок від світло-коричневого до темно-коричневого кольору, з духмяним запахом;
склад: 1 капсула містить 356 мг тривалумену (екстракту сухого кореневищ з коренями валеріани, листя м’яти перцевої, листя бобівника трилистого, супліддя хмелю);
допоміжні речовини: лактоза моногідрат, магнію стеарат.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група.
Снотворні та седативні засоби. Код АТС N05C M50**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Тривалумен – комбінований препарат рослинного походження, дія якого зумовлена синергічними властивостями компонентів, що входять до його складу. Складні ефіри борнеолу та ізовалеріанової кислоти, що містяться у валеріані, зменшують збудливість центральної нервової системи, знижують напруженість і дратівливість при психічному перевантаженні, виявляють седативні, снодійні, спазмолітичні властивості. Окрім того, складний фітокомплекс біологічно активних речовин валеріани має жовчогінну дію, посилює секреторну активність залоз слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, уповільнює серцевий ритм, розширює вінцеві судини серця. Активність шишок хмелю зумовлена ефірною олією та гіркою смолою, які містять гіркі речовини (гумулон, лупулон та аліфатичні терпентинові спирти), фітонцидними речовинами, вітамінами групи В, С, токоферолами та речовинами, що мають естрогенну дію. Вони збуджують апетит, покращують жовчовиділення, мають сечогінний ефект, діють заспокійливо при стані збудження та безсонні, мають протизапальну дію. Дія препаратів з шишок хмелю пов’язана з лупуліном, який чинить заспокійливий вплив на центральну нервову систему. Флавоноїди, гормони і вітаміни, що знаходяться в рослині, зумовлюють болезаспокійливі властивості шишок хмелю.
Фармакологічний ефект м’яти перцевої пов’язаний головним чином із ментолом, а також з терпенами, танінами, гіркою речовиною та органічними кислотами. Компоненти м’яти перцевої виявляють знеболюючий, в’яжучий, протизапальний ефект; зменшують прояви нудоти, м’яко стимулюючи секрецію залоз шлунково-кишкового тракту та печінки, підвищують апетит, нормалізують моторику кишечнику.
Бобівник трилистий за рахунок гірких глікозидних сполук, флавоноїдів підсилює шлунково-кишкову секрецію, покращує травлення, збуджує апетит, нормалізує моторику кишечнику, спричиняє антигіпоксичний та антиоксидантний ефект.
Препарат не викликає залежності, не пригнічує психомоторну функцію, не погіршує працездатність.
Фармакокінетика. Не встановлена.

Показання для застосування.
Безсоння внаслідок нервової та розумової перевтоми; нейроциркуляторна дистонія з тахікардією, кардіалгією та артеріальною гіпертензією; знижений апетит.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 капсулі 2–3 рази на день; при початковій формі безсоння – по 1 капсулі за 1–1,5 години до сну. Тривалість лікування становить 7–15 днів. Курс лікування можна повторити через 10 днів.

Побічна дія.
Препарат добре переноситься, але при підвищенні рекомендованих доз можливе виникнення в`ялості, пригніченості, слабкості, зниження працездатності, концентрації уваги, гіпотензії, сонливості.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, гіпотензія, депресивний стан, сонливість, жовчокам’яна хвороба.

Передозування. Виявляється сонливістю, слабкістю, в’ялістю, загальмованістю, запамороченням, зниженням артеріального тиску. При появі зазначених реакцій рекомендується відміна препарату.

Особливості застосування. Не слід перевищувати рекомендовані дози препарату.
Не рекомендується застосовувати при керуванні автомобілем і роботі з механізмами; в періоди вагітності та лактації; дітям до 12 років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат може потенціювати дію снодійних препаратів, спазмолітиків, гіпотензивних препаратів центральної дії, транквілізаторів, нейролептиків, алкоголю.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С.

Термін придатності. 2 роки.

Умови відпуску.
Без рецепта.

Упаковка.
По 10 капсул у контурній чарунковій упаковці; по 2 упаковки в пачці.

Джерело: iнструкцiя по застосуванню лiкарського засобу, iнформацiйний буклет.
Добавить в закладки:
Автор: admin, 26 ноября 2006

Новости медицины по теме:

Новости медицины и красоты партнеров:



загрузка...